vrijdag 12 oktober 2007

EINDELIJK, EEN CLUPPIE GEVONDEN

Daar ben ik weer. Het is een lange tijd stil geweest aan de andere kant van je beeldscherm maar ik ben weer onder de pannen, dus is het ook weer tijd voor een weblog. En wel een nieuwe, want ik heb een nieuwe club gevonden.

Komend seizoen (ja, weer eerst 1 seizoen) speel ik voor Anorthosis Famagusta in Cyprus als passer-aanvaller. Ik schrijf 'in Cyprus', want Cyprus is een republiek en dus een land en niet alleen een eiland wat bij een land hoort.
Helaas is het land niet helemaal van de Cyprioten zelf, door een politiek meningsverschil met Turkije, waardoor het eiland in tweeen is verdeelt. Het Noordelijke deel heeft Turkije zich al zo'n 32 jaar geleden toe geeigend en het zuidelijke deel behoort aan Cyprus.

Het is hier nu fantastisch weer, 28 graden, en dat blijft zo tot aan de Kerst. Daarna wordt het in januari iets 'kouder', maar dat zal voor mij wel meevallen, zeker na de -40/-50 van vorig seizoen in Novy Urengoi.

Ik ben hier sinds afgelopen maandag en het bevalt hier echt heel erg goed. Denk jij natuurlijk meteen weer, 'ja die Marko heeft het overal naar zijn zin', maar het is echt goed vertoeven hier. De mensen van de club doen hun uiterste (nog meer dan bij Fakel Novi Urengoi) best om alles voor mij en mijn gezin in orde te maken. Op dit vlak overtreffen ze ruimschoots vele teams waar ik tot nu toe gespeeld heb.

Ik verblijf nu nog in een hotel, maar vanaf volgende week krijg ik een huis met tuin en alles en ook de andere dingen zoals telefoon, internet en mobiele simkaart regelen ze voor mij. Ook helpen ze mij bij het vinden van een geschikte school voor mijn zoon en een kinderdagveblijf voor mijn dochter. Wat dat betreft kunnen veel 'proffesionele clubs' hier een puntje aan zuigen. Maandag speel ik mijn eerste wedstrijd. Hoe het niveau zal zijn, is voor mij nog even afwachten, maar het niveau van het team is redelijk door de inbreng van de betere Cyprische spelers en een aantal buitenlanders, waaronder, Uzoenov(Bulgaar), Mike Diehl (Amerikaan die jaren geleden ook bij Dynamo/Apeldoorn gespeeld heeft), een Columbiaanse spelverdeler en ikzelf. So far so good.

Wil je meer informatie over Cyprus, de historie en de huidige situatie, kijk dan op http://nl.wikipedia.org/wiki/Cyprus

Komende tijd kan je hier weer al mijn belevenissen(en die van mijn gezin) volgen.

Wordt vervolgd.