donderdag 18 juni 2009

SPELER/COACH NEA SALAMINA FAMAGUSTA


De kogel is weer door de kerk, ditmaal redelijk vroeg :-). Onlangs heb ik een contract voor een seizoen getekent bij Nea Salamina Famagusta uit Limassol. Naast de positie als speler (passer/aanvaller) word ik ook trainer/coach van het team dat in de hoogste divisie speelt. Twee jaar geleden heb ik met Anorthosis de finale gespeeld en gewonnen tegen Salamina, maar afgelopen jaar deden zij het iets minder goed.

Door de jaren heen is Salamina altijd een van de topclubs geweest en dat willen zij de komende jaren weer worden. Voor mij een fantastische uitdaging, vooral door de combinatie speler/coach en omdat de club weer iets wil op bouwen met ook jonge spelers uit de eigen gelederen.

Half augustus gaan wij met de voorbereiding beginnen, maar mijn werk als coach is al begonnen met het samenstellen van het team, (kracht)trainingsprogramma's maken en de club en de mensen leren kennen. Gelukkig krijg ik veel hulp van verschillende clubmensen en heb ik ook een assistent die mij gaat helpen tijdens de trainingen en wedstrijden, want het zal een zware klus worden, maar des te mooier.

Op naar het volgende avontuur. Wordt vervolgd.