woensdag 28 januari 2009

DRUK, DRUK, DRUK


Te druk om een stukje te schrijven. Te druk om alle emails te beantwoorden. En te druk om columns te schrijven. Nee niet zo zeer met volleybal, dat valt allemaal wel mee. Gewoon elke dag trainen, drie keer in de week krachttraining en elke week een wedstrijdje of twee. Tot zover niets anders dan de afgelopen 20 jaar.

Maar ik heb er eigelijk een baan bij gekregen :-). Voor het eerst in mijn volleybalcariere heb ik, al weer enkele maanden geleden, gewerkt en gevolleybalt op dezelfde dag. Bedoel ik dat ik nog nooit gewerkt heb? Nee dat niet, maar nooit in combinatie met mijn volleybalcarriere. Is dit een schande? Ik denk het niet? Wel een hele vreemde maar mooie gewaarwording. Het is puur het resultaat van op al heel jonge leeftijd, 23 jaar, kiezen voor full-time volleybal. Eerst nog puur als hobby en later echt profesioneel omdat het mijn werk werd en ik er mijn brood mee verdiende.

Nu ben ik 40 en speel en woon ik in Cyprus. Ik ben bijna 10 jaar getrouwd met Beryl en wij hebben twee prachtige kinderen, ik ben nog steeds prof-volleyballer en nu heb ik dus ook nog een andere 'baan'. Dat betekent dus dat ik Beryl zo veel mogelijk help en af en toe ook in de winkel sta om klanten te helpen. Maar de meeste tijd en energie gaat zitten in al de dingen er om heen die bij een eigen zaak komen kijken, zoals administratie, reclame maken, nieuwe afzetmarkten vinden, participeren en bezoeken van beursen, onze website maken en onderhouden enz, enz, enz. Al met al zo druk dat ik niet meer zo veel tijd heb om mijn eigen site bij te houden. Heel erg jammer natuurlijk, want ik weet dat mijn site nog vaak bekeken wordt. Maar het is allemaal heel erg leuk om te doen en na bijna 20 jaar dat Beryl mij in mijn volleybalcariere heeft gesteund, geholpen en over waar wij heen gingen mee is gegaan, is het nu tijd om haar te helpen bij met haar ambities.
Niet dat zij de afgelopen jaren stil gezeten heeft, maar nu wij hier gezetteld zijn en hier onze thuisbasis en eigen bedrijf hebben, kan zij, en nu dus ook ik, ons helemaal inzettten om heir iets moois van te maken. En als de voortekenen niet liegen dan gaat het iets heel eg moois worden. Sterker nog. Het is al iets heel erg moois en nu zijn wij druk om het nog verder uit te bouwen. En dat is fantastisch om te doen.

En natuurlijk gewoon nog lekker met volleybal knallen en winnen. Wij hebben net de reguliere competitie als eerste afgesloten met een klinkende 3-0 zege op Salamina, finalist van vorig jaar, met een schitterende derde set, 25-7!!!!!!

De komende tijd wordt het weer wat rustiger, want wij zijn de eerste ronde van de play-offs, als nr 1, vrij en 27 februari gaan wij weer verder. Wij gaan wel een korte zware voorbereidingsperiode te gemoed, maar daar kijk ik erg naar uit want daar gaan wij later de vruchten van plukken in onze strijd voor het derde kampioenschap op rij voor Anorthosis Famgusta. Tot gauw weer.