zaterdag 27 oktober 2007

Weer 3-0

De film 'Mission Impossible' met Tom Cruise speelde zich ook voor een groot gedeelte in Rusland af. Deze film liep, uiteraard, goed af, maar onze Mission Impossible had geen happy end. Ekaterineburg was ook de tweede wedstrijd te sterk ook al moesten ze er zeker goed voor spelen want ook deze keer gingen wij er vol voor.

Nu is het Europese avontuur afgelopen en gaan wij ons richten op de competitie. Hier willen ze, nee moeten wij, kampioen worden ten koste van alles. Desnoods halen ze nog een buitenlander erbij om daar zeker van te zijn. In zoverre je ergens zeker van kan zijn in topvolleybal.

In ieder geval zijn wij met het team een goede weg ingeslagen door de manier van spelen die ons veel goeds zal brengen. Ik speel hier uiteraard zoals ik gewend ben en zoals ik eigelijk alleen maar kan en dat is voluit en met volle overgave. En dat valt ook hier in goede aarde. In de Cyperse competitie hebben altijd veel buitenlanders gespeeld, maar niet altijd de meest gedreven spelers en zeker niet de oudere/meer ervaren spelers. Maar hier bij Anorthosis Famagusta hebben ze wel een neusje voor de goede ervaren buitenlandse spelers die iets extra's brengen ipv alleen maar extra kosten. Ook de Bulgaarse speler Uzoenov en de Amerikaan Mike Diehl dragen een grote steen bij in het succes vna de club en in het verbeteren van het niveau van de Cyperse spelers.

Maar alles valt of staat dus met het kampioenschap en daar zullen wij ons nu dus op richten. Volgende week vrijdag spelen wij weer de volgende wedstrijd.

zondag 21 oktober 2007

HELAAS EEN "CLEANE" 3-0 VOOR EKATERINEBURG

Helaas hebben we het bijbelse verhaal niet kunnen laten herleven in de vorm van een volleybalwedstrijd tussen een grote en een kleine club.

Ze waren ook in werkelijkheid in alle opzichten ons de baas. Wel was iedereen erg tevreden over het vertoonde spel, maar met deze uitslag zullen we geen ronde verder komen. Zaterdag spelen wij de returm in Rusland.

Maar nog belangrijker, dinsdag komt mijn gezin naar Cyprus. Yes. Dat wordt feest, want Beryl en Jeffrey zijn volgende week ook nog jarig. De week erna gaan mijn kinderen hier al naar een internationale school, waar ze naast Engels ook Grieks gaan krijgen en Jeffrey zelfs Frans. Ameritha gaat hier naar de kindergarten maar dat is al een behoorlijk serieuze aangelegenheid hier. Het is echt al een voorbereiding op de "grote school" maar op een speelse manier gebracht.

Al met al prachtige ontwikkelingen en uitdagingen die voor ons en vooral voor onze kinderen heel veel gaan brengen.