zondag 5 oktober 2008

ANORTHOSIS FOR EVER

Op de voorlaatste dag voordat de transferperiode sloot heb ik alsnog een contract getekend bij Anorthosis Famagusta in Cyprus. Ja precies, de club waar ik afgelopen seizoen ook gespeeld heb en die eerder plotseling aangaf mijn contract niet te verlengen. Zo kan het gaan in de volleyballerij. Het is een kwestie van geduld hebben dus. Want hier ben ik erg blij mee. Dit is wat ik aldoor wilde en dit is gewoon de beste club van Cyprus op dit moment en waarschijnlijk de komende jaren.

Maar het is wel door het oog van de naald geweest. Als de voorzitter van Anorthosis een dag later had gebeld dan had ik bij Apoel getekent want die hadden bijna alles rond. Op dat moment was dat de beste optie hier op Cyprus voor mij, maar toen Anorthosis alsnog belde was het de volgende dag in 5 minuten geregeld.

Waarom het allemaal pas zo laat gekomen is en waarom het zo plotseling niet door ging laten wij even in het midden, maar feit is dat ze mij gewoon nog nodig hadden omdat het team niet in balans was. Eind goed al goed. Op naar het volgende kampioenschap en ook de Cup moeten wij dit jaar winnen. Daarbij gaan wij ook weer CEV Cup spelen, de eerste ronde tegen Poitiers, dus daar liggen ook mogelijkheden.

Ik dacht nog even om er een prijsvraagje aan te verbinden, wie zou raden waar ik dit seizoen zou gaan spelen, maar dat had niemand geraden, zelfs ik had dit niet gedacht.
Maar ik ben er wel heel erg blij mee, niet alleen omdat het mij hier erg goed bevalt en het de beste club is, maar ook omdat ik nu niet naar Nicosia op en neer hoef, 1,5 uur heen en 1,5 uur terug. En dus ben ik nu weer heel veel met mijn vrouw en kinderen samen en dat is wat wij wilden toen wij vorig jaar naar Cyprus vertrokken en afgelopen zomer hadden besloten om hier de komende jaren te blijven wonen en werken.

Overigens is de laatste prijsvraag, over wat miste op de kampioenschapsfoto, gewonnen door Marin Smit. Er ontbrak namelijk de kampioenschapsbeker. Martin, gefeliciteerd en jij hebt hiermee een wedstrijdschirt van mij gewonnen.