zondag 30 november 2008

AMBASSADEUR JEUGDSPORTFONDS ROTTERDAM

Een aantal jaren geleden kwam ik veel op scholen om clinics te geven namens mijn toenmalige club Ortec/Nesselande. Wat mij toen zo op viel was dat ik tijdens die clinics veel kinderen zonder schoenen zag gymen/sporten, veel kinderen graag op een sportvereniging wilden en dat zij heel erg enthousiast waren. Helaas hadden vele ouders daar gewoonweg niet de financiele middelen voor.Toen ik over het Jeugdsportfonds hoorde wist ik meteen dat er ook een in Rotterdam moest komen, juist Rotterdam. Nadat ik tijdens een sportgala in contact kwam met Harry Postma, de bedenker, initiatiefnemer en motivator van het Jeugdsportfonds Nederland en ik hem mijn ervaringen op de Rotterdamse scholen vertelde was hij er meteen van overtuigd en zijn wij aan de slag gegaan. In dat gesprek hebben wij de basis gelegd voor het Jeugdsportfonds Rotterdam.

Na geholpen te hebben met het enthousiast maken bij verschillende (politieke) instanties in Rotterdam en na een lange moeizame opstartperiode, is het Jeugdsportfonds Rotterdam nu een van de snelst groeiend van Nederland. Voor mij geen verassing, maar een bevestiging van wat ik toen al in de gymzalen en daar buiten zag. Gelukkig zijn er nu vele mensen hard mee aan het werk gegaan en groeit het aantal aanmeldingen gestaag.

Op www.jeugdsportfonds.nl kan je lezen over het hoe en waarom van het Jeugdsportfonds. Het belangrijkste is dat elk kind in Nederland moet kunnen sporten. Voor velen is dat heel gewoon, maar voor nog heel veel kinderen dus nog niet. Door de slechte financiele situatie van de ouders kunnen zij gewoonweg geen contributie of sportspullen betalen. Het Jeugdsportfonds genereert hier voor geld middels sponsors, instanties en ook bijvoorbeeld het NOC*NSF. De kinderen kunnen alleen door scholen, leerkrachten of jeugdhulpverleners aangemeld worden.

Sinds enige tijd ben ik ook een van de ambassadeurs van het Jeugdsportfonds Rotterdam. Ga ook eens een kijkje nemen op hun website en en kijk of je het Jeugdsportfonds en de kinderen ergens (al dan niet financieel) mee kan helpen.

Alvast bedankt voor de moeite. Vooral namens alle 'nog niet sportende kinderen'.