zondag 17 februari 2008

PRESIDENTSVERKIEZINGEN

Gisteren was de eerste ronde van de presidentsverkiezingen voor Cyprus. Het is hier een waar spektakel met miljoenen Euro's verslindende campagnes, heel veel reclame, tv-programma's en andere media-aandacht en natuurlijk is het het gesprek van de dag. Wij hebben deze week zelfs geen wedstrijden. Niet omdat volleybal zo'n belangrijke sport is, maar omdat onze voorzitter 1 van de presidentskandidaten steunt en hij is ook zijn tweede man. Bezig baasje dus die voorzitter van ons.

Weken lang ging het om drie kandidaten die de meest kans hadden op het presidentschap en gisteren was de eerste ronde voor de kiezers, waarbij twee kandidaten door gingen. Het was een nek aan nek race, waabij uiteindelijk de huidige president, Papadopoulos, op een derde plek eindigde. Daarna kwamen nog een aantal kandidaten maar met veel te weinig stemmen. De twee andere, waaronder de kandidaat van onze voorzitter, (en eigelijk van de hele club), Kasoulidos en zijn tegenstander Christofias, een communist, hebben de finale gehaald. Ook met een minimaal verschil, maar de eerste zege is voor hem binnen. Komende zondag is de 'finale' dus tot die tijd ligt hel leven hier een beetje stil en zal de spanning om te snijden zijn.

Uiteraard hoopt iedereen van de club op een zege van Kasoulides en ik eerlijk gezegd ook. Niet omdat ik precies weet waar hij voor staat, want daar is mijn Grieks nog te ontoereikend voor, maar wel omdat ik niet voor een president ben die communist is. Dat lijkt mij toch geen goed idee voor een land dat lid is van de Europese Unie. Daarbij is het goed voor mijn club en alle mensen die er bij betrokken zijn, en zeker voor onze huidige voorzitter. Afijn, zondag weten wij het.