zondag 10 februari 2008

BARBEQUE, VERBRAND HOOFD EN PLATTE STENEN KEILEN

Laatst zijn wij al bij vrienden gaan barbequen, heerlijk in de zon waardoor het in januari al zomers gezellig was. Gelukkig wordt het ook langzaam minder koud in de sporthal en het is ook heerlijk vertoeven op het strand, waar het nog wel regelmatig behoorlijk waait, maar wat ook een fantastisch golvenspel geeft. Ook kan je dan, zoals afgelopen zondag fantatisch 'stenen keilen'. Samen met Jeffrey zochten wij de platste stenen uit om zo vaak mogelijk met de stenen te stuiteren en ook Ameritha gooide driftig die 'rot stenen' in de zee. Al met al was het heerlijk uitwaaien.

Ik ben drie dagen vrij dus dan is het quality-time met Beryl en de kids. Dan genieten we 100 % van het leven op Cyprus, heerlijk relaxed, lekker zonnetje en leuke dingen doen, zoals ook met vrienden bij ons thuis eten en daarna lekker 'mutsen' op de bank met een dvd-tje.




Met Anorthosis denderen wij gewoon door, we staan nu stevig op de eerste plaats en na nog een paar wedstrijden, van voor de transferperiode, met de oude wedstrijden gespeeld te hebben, zijn wij nu op volle stoom met de nieuwe spelverdeler. Wij spelen nu een veel gevarieerder spel met meer snelheid en afwisseling. Ook spelen wij nu veel meer de 'pipe' en andere combinaties aan het net, waarin ik heel veel gebruikt wordt, met al zeg ik het zelf, een heel erg goed resultaat.

Nu moeten wij nog 2 wedstrijden spelen van de reguliere competitie en dan beginnen de play-offs al weer, lekker vroeg dus dit jaar. Wij spelen, als nummer 1, tegen de nummer 8 en nr 2 speelt tegen nr 7 enz, enz. De eerste ronde (1/4 finale) gaat om 'best of three' en daarna de halve finale om 'best of five'. De finale gaat om 'best of seven'. In alle play-off wedstrijden tellen de resultaten uit de reguliere competitie mee, waardoor wij tegen de meeste tegenstanders met 2-0 voor staan.

De club is ook al druk met volgend seizoen bezig, waabij de geruchten gaan dat ze een 'Champions Leuague sterk team' willen maken. Helaas is het niet zo makkelijk om in Cyprus Champions League te spelen, want Cyprus staat niet zo hoog op de internationale ranglijst, maar het wordt zeker weer een goed team, waarbij ze mij een twee-jarige aanbieding gedaan hebben gedaan. Ook Mike Diehl blijft waarschijnlijk. Het is alleen even afwachten hoe het verder gaat met de nieuwe 'buitenlander' regel. De geruchten gaan al een tijdje dat de FIVB, onder meer op aandringen van Italie, het aantal buitenlandse spelers terug wil brengen naar 3 of zelfs 2 per competitie. Dit betekent natuurlijk de doodsteek voor veel competities met veel buitenlanders. En er komt natuurlijk een overschot van buitenlanders die allemaal een plekkie willen hebben. Het zal ook betekenen dat veel clubs duurder uit zullen zijn om dat er meer goede en dure buitenlanders overblijven en ook zullen veel buitenlandse spelers voor minder geld in mindere competities gaan spelen. Op langere termijn kan deze onnatuurlijke situatie zich wel weer enigzins herstellen, maar dit zal niet zonder slag of stoot gaan.