vrijdag 18 januari 2008

HOME SWEET HOME


Zo, weer lekker thuis bij mijn gezin. We genieten weer volop hier. De kids hebben het nog steeds ontzettend naar hun zin op school en ook daar buiten.












Jeffrey spreekt al heel goed Engels en ook zijn Grieks gaat heel erg goed. Voor de Kerstvakantie heeft ie een oorkonde op school gekregen voor zijn geboekte vooruitgang en goede inzet in de afgelopen anderhalve maand dat ie op school is. Ook is hij weer begonnen met
volleybal.















Ameritha heeft volgende week een verjaardagsfeestje van een schoolvriendje en verder heeft zij een eigen kamer in ons appartement gekregen met een nieuw bed ('zo dit is een lekker bed, papa'). Zij gaat ook heel erg goed op school. Ze huilt niet meer als wij haar wegbrengen en komt met hele mooie tekeningen en knutselwerkjes thuis.










Ook Beryl heeft het nog ontzettend en ook nog steeds meer naar haar zin en is druk met zo veel mogelijk van de stad en het eiland te leren kennen om te kijken wat wij allemaal in de toekomst kunnen gaan doen. Daarbij heeeft zij al verschillende vriendin die haar hier helemaal wegwijs maken.

Het weer is nog steeds wisselend, beetje regen, beetje kou, maar ook alweer een lekker zonnetje. Dus wij gaan er regelmatig op uit om de Limassol en de rest van Cyprus te ontdekken.

Vandaag heb ik een tweede gesprek met de president van mijn club gehad en hij heeft nogmaals te kennen gegeven dat ze heel erg graag willen dat ik hier de komende jaren blijf spelen. Dat is natuurlijk erg goed nieuws en mocht er de komende tijd niets anders interessants (lees: sportief en/of financieel beter) voorbij komen dan zal ik dat ook zeker doen. Daarbij hebben wij hier erg veel mogelijkheden om iets voor onze toekomst te beginnen, omdat hier nog heel veel mogelijk is en het land nog volop in ontwikkeling is. Maar daarover later meer.

Oh ja, sinds 1 januari hebben we hier ook de Euro, wat het voor ons nog prettiger maakt, hoewel nu al berekend is dat door de invoering Euro en de afronding van de prijzen de gemiddelde Cyprioot (en wij dus ook) 85,- Euro per maand meer kwijt is als voor 1 januari.



Inmiddels heb ik ook weer mijn eerste wedstrijd sinds mijn terugkomst gespeeld en gelukkig met 3-2 gewonnen. Het was even hangen en wurgen, maar in de 5e set trokken wij toch ruimschoots aan het langste eind. Voor mij was het weer heerlijk om als aanvaller te spelen. Maandag spelen wij weer en dat wordt weer een wedstrijd met twee potentiele winnaars, maar aangezien wij de vorige tegen hun gewonnen hebben zijn wij favoriet. Daarbij spelen wij bij ons thuis en daar hebben wij nog niet verloren. Overigens hebben wij wel tegen hun onze enige wedstrijd verloren. Dus spannend gaat het zeker weer worden en de wedstrijd leeft al behoorlijk bij iedereen, ook omdat het een eeuwige rivaal is.

Overigens zijn alle mensen hier van en rond de club apetrots op mij dat ik (en het team) zo goed gespeeld hebben. Dat wij ons niet gekwalificeerd hebben vinden ze natuurlijk erg jammer, maar dat doet niets af aan de inzet (en het vaak goede spelniveau) die wij getoond hebben. Dat is weer eens een andere manier om bij terugkomst onvangen te worden. Andermaal het bewijs dat het hier helemaal ok is.