vrijdag 4 juli 2008

EU NIEUWS CYPRUS


De Cypriotische politiek is druk, druk, druk. Uiteraard met het huidige waterprobleem maar ook vooral met de EU-situatie.
Vandaag krijgen wij te horen of het water dat met de tanker vanuit Griekenland is overgekomen ook daadwerkelijk te gebruiken is en niet onderweg besmet is geraakt met een of ander virus.

Wat betreft de EU zitten ze ook niet stil, want door de druk van de EU om HET Cyprus-probleem, de grens tussen het Grieks-Cypriotische en het Turks-Cypriotische gedeelte, snel op te lossen, wordt er hard gewerkt aan het voldoen aan alle EU-regels.

Zo ook het 'verdrag van Lissabon', dat nu ook door Cyprus is ondertekent. Alleen de communistische partij van de huidige president Christofias was tegen. Gelukkig alle andere partijen niet en daar zie je dus ook de beperkte invloed van de huidige communistische leider en zijn partij.

Uiteindelijk is het er op neer gekomen dat heel veel mensen de vorige president Papadopoulos absoluut niet meer wilden. Maar er werd niet voor de moderne(lees; pro-EU denkende) Kasoulidis gekozen maar voor Christofias. Niet te vooruitstrevend maar nog wel controleerbaar ondanks zijn communistisch denken.

Via de link hier onder kan je hier nog meer over lezen;

http://www.telegraaf.nl/buitenland/1420664/__Cyprus_ratificeert_EU-verdrag__.html

dinsdag 1 juli 2008

DE HUIDIGE WATERSTAND VAN ZAKEN

Het is nog steeds kommer en kwel met de watertoevoer. Door de aanhoudende hitte en dus de droogte hebben wij nog steeds om de dag water en dus moeten wij nog steeds zuinig aan doen.
Wel is inmiddels de eerste van de 200 tankers met water aangekomen waardoor het land langzaam aan weer een watervoorraad krijgt.
Gelukkig hebben wij sinds vorige week een grotere reservetank op het dak dus op de dagen dat het water is afgesloten hebben wij nu in principe genoeg om de dag door te komen. Wel blijft het nog flessen vullen voor het drinkwater, maar in ieder geval kunnen wij nu gewoon douchen en het toillet gebruiken.

Maar het devies blijft luiden; Zuinig zijn met water. Zie onderstaande link.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/1396953/__Cyprus_krijgt_water_per_boot__.html