woensdag 30 januari 2008

SNEEUW, IJS EN WARME THEE BIJ DE TRAINING

Zo, is het hier even koud!!! In de bergen (ligt s'winters altijd sneeuw) is een halve meter sneeuw gevallen en daardoor is het hier in het lager en aan de kust gelegen Limassol erg koud. Zelfs voor mij, Nederlander, is het hier koud en dus helemaal voor de Cyprioten. En omdat het normaal nooit zo koud is zijn sporthallen niet voorzien van verwarming. Dit betekent dus dat het daar binnen ook echt koud is. Dus tijdens de training doe ik 2 shirts aan en de hele training mijn trainingspak. Vandaag ga ik zelfs twee trainingspakken aan doen voor de warming-up. Dan weet ik in ieder geval zeker dat ik het warm krijg, daarna is het warm blijven door niet te lang stil te staan tijdens de drinkpauzes.

Onze manager had gisteren in de ton, waar normaal sportdrank in zat, warme thee gedaan zodat in ieder geval dat warm was. Uiteraard hielp dat goed en het is weer een hele nieuwe ervaring voor mij. Zelfs in Rusland, waar het in Siberie op een gegeven moment -50 graden was, heb ik dat nooit gekregen. Maar daar zijn dan ook de meeste sporthallen wel goed verwarmd. Ook hier dus weer het totaal tegenovergestelde van vorig seizoen.

Vanmorgen lag er zelfs ijs op de plassen op straat, dus dat was dikke pret met de kinderen, toen ik ze naar school bracht. Maar nu schijnt het zonnetje al weer dus het zal niet lang blijven liggen. Helaas kunnen de schaatsen in het vet blijven.

Ondertussen ook nog gespeeld, net aan met 3-2 gewonnen in een sporthalletje, type 'Zonnestein' met een paar tribunes en ook daar was het erg koud. Daarbij was de vloer van echt beton, het licht slecht, 1 douche in de kleedkamer en de scheidsrechter ook heel slecht en ook nog een tegenstander die erg graag wilde winnen. Allemaal geen excuses voor een slechte wedstrijd, maar het werd het wel. Gelukkig kregen wij de boel net op tijd op orde en na de wissel bij 8-0 (na 1 servicebeurt van nr 17, ene Klok) in de 5e set was de race gelopen en konden we lekker 1 voor 1 onder de douche en aan het gezamelijke diner, deze keer zelfs met openhaardvuur, schuiven, zoals we na elke wedstrijd doen.

Gisteren ook nog gezellig uit eten geweest met het team omdat 1 speler een weddenschap had verloren tijdens een van de trainingen toen ik met het Nederlands team weg was. Verder spelen wij komende vrijdag en maandag weer. Daarna hebben wij even een korte stop omdat er verkiezingen zijn voor het presidentschap van Cyprus.
Onze voorzitter steunt 1 van de kandidaten dus dat wordt een spannende tijd. Mocht hij gekozen worden dan bied dat natuurlijk prachtige mogelijkheden voor de club. Want ook hier is het heel erg belangrijk om de juiste mensen te kennen. Hoewel het volleybal hier, en zeker bij mijn lcub Anorthosis Famagusta, goed is en de mensen ook heel erg ambitieus zijn, kan het hier nog op verschillende vlakken verbeteren en dan zijn de juiste mensen op de juiste plaatsen erg belangrijk om snel grote stappen te maken.