vrijdag 28 maart 2008

STAND WEER GELIJK















Na een slechte verloren wedstrijd (3-1) van onze kant kunnen wij niets anders concluderen dan dat de stand weer gelijk is en wij de volgende zeker moeten winnen. Ik had er al voor gewaarschuwd, dat over de huid van de beer, en dat geldt ook hier hier op Cyprus.

Nu spelen wij maandag weer en dan bij ons thuis. Dan moeten wij alles uit de kast halen om te winnen en zeker beter spelen dan vandaag.

donderdag 27 maart 2008

VERVOLG FINALE

Vrijdag spelen wij de tweede wedstrijd tegen Salamina voor de finale. Dat is een uitwedstrijd, maar toch bij ons hier in Limassol maar in een andere hal. Het is de grootste die ik hier tot nu toe gezien heb, type Top Sportcentrum in Rotterdam, maar dan een keertje of 5 groter.

Uiteraard gaat het een lastige wedstrijd worden, waarin wij ons beste spel zullen moeten laten zien. Maar gelukkig is iedereen in goede vorm op een enkele kleine blessure na. De eerste spelverdeler is weer hersteld van zijn kuitblessure dus die speelt weer.

Mochten wij deze winnen dan gaan wij met een 3-1 voorsprong de derde wedstrijd in en dat is dan weer bij ons thuis en dan zouden wij het kunnen afmaken, maar zoals een gelouterde volleybalprof altijd zegt; je moet huid van de beer niet verkopen voordat hij geschoten is. Dus wij moeten ons eerst op de volgende wedstrijd richten en daar maximaal voor de winst spelen en knokken want ze zullen het ons niet cadeau geven. Daarbij is het een derby, niet alleen tussen plaatsgenoten, maar vooral tussen twee politieke partijen. De rode communisten (ook clubkleur van Salamina) tegen de blauw witte partij/team van Kasoulides (nipte verliezer bij de laatste presidentsverkiezingen) waarvan, zoals ik al eerder schreef, onze president/voorzitter de tweede man is.

Overigens is hier nog niets van het communisme te merken, maar is de algehele verwachting wel dat binnenkort het conflict met Trukije op gelost gaat worden waardoor Cyprus weer 1 land wordt. Dat is dan in ieder geval 1 pluspuntje.

De politieke strijd heeft Salamina gewonnen, maar de sportieve strijd willen wij ten koste van alles winnnen. Wordt vervolgd.