woensdag 30 juli 2008

WATERFABRIEK IN DE MAAK

Eindelijk gaat het er van komen. De regering van Cyprus heeft opdracht gegeven voor het bouwen van een centrale waar het (zoute) zeewater bewerkt kan worden tot drinkwater en voor algemeen gebruik. Dat moet dan een einde maken aan de 'om de dag water' regeling die nu nog steeds van kracht is en aan zal blijven t/m november van dit jaar. Dan begint weer het regenseizoen en kan hopelijk weer de watertoevoer dagelijks open. Die fabrieken zullen binnen nu en een jaar in gebruik worden genomen.

Zoals ik al eerder schreef hebben wij een grotere (voorraad)tank op het dak en daar redden wij het nu goed mee. Wij kunnen weer gewoon van het toillet gebruik maken en ook weer gewoon douchen. Wel zijn wij ons uiteraard nog bewust van de situatie (ergste droogte van de afgelopen 50 jaar) dus wij doen zuinig met het water. En door deze situatie ga je toch ook na denken over hoe veel water je normaal gewoon gebruikt. Bij ons heeft het in iedere geval gezorgd voor een bewuster omgaan met het gebruik van water. Wat voor velen, en zeker in Nederland, heel gewoon is werd voor ons hier toch even ongewoon; het water kan opraken.

Overigens zijn de eerste tankers met water gelost en zullen er nog velen volgen. Uiteindelijk dus niet genoeg voor volledig gebruik van het water maar het zorgt in ieder geval weer voor een voorraad water voor het land.